martes, 14 de marzo de 2017

Xerrada Albert

Setmana del 13 de març

N’Albert ha vingut a fer-nos una xerrada sobre l’aprenentatge cooperatiu, aquest tipus d’aprenentatge consisteix en una sèrie de procediments d’ensenyament que parteixen de l’organització de la classe en petits grups mixtos i heterogenis on els alumnes treballen conjuntament de manera coordinada per resoldre tasques acadèmiques i aprofundir en el seu propi aprenentatge.

Resultado de imagen de aprenentatge cooperatiu


Na Guida Al.lès publica una entrada al seu bloc, contant que l’aprenentatge cooperatiu és semblant a un ànec, molt maco, però molt punyetero. Un bon percentatge de docents comencen amb il.lusió però acaben desinflats davant les dificultats (que si les famílies es queixen, que si tota la feina se la carreguen els mateixos...).

Tindria poc sentit si algú pensés que aplicant unes poques tècniques i estructures cooperatives els alumnes automàticament sabran dialogar i es coneixeran entre si. Per exemple si tinc els alumnes asseguts d’un amb un, no podran realitzar demà un treball cooperatiu o un treball de projectes, abans de res hem de tenir una base ben resistent per a que aquesta metodologia funcioni.


Un cop tinguem aquest objectiu assolit podrem seguir amb la resta, avaluar per aprendre per exemple, ja que no només és important el resultat final sinó tot el procés que duu a terme l’alumne per arribar a aconseguir l’objectiu prèviament definit, ensenyar als alumnes que s’autoregulin el seu aprenentatge...

No hay comentarios:

Publicar un comentario