miércoles, 22 de marzo de 2017

L'aprenentatge cooperatiu

Setmana del 20 de març

Aquesta setmana no hem tingut classe de suport i m’agradaria explicar una tècnica que van dur a terme els alumnes de tercer del centre al qual faig pràctiques.

Els alumnes estan asseguts amb grups de 4, aquesta composició d’aula fa que el grup classe estigui més cohesionat i que puguin dur a terme treball cooperatiu.

Per a inventar-se una història van utilitzar la tècnica del full giratori, aquesta tècnica la van dur a terme amb els grups de 4, consisteix en que cada alumne tingui un bolígraf de diferent color i el primer escriu uns personatges i un context, el segon s’inventa el principi d’una història amb els personatges i el context anterior, el tercer provoca un problema o conflicte a la història i el quart resol el conflicte i planteja una solució.

Les històries van resultar molt diverses però a l’hora molt interessants, els alumnes es van sentir tant bé i els va agradar tant aquesta tècnica que van voler fer-ne un dibuix representatiu i sortir enmig de la classe a contar-la als seus companys.

Penso que l’aprenentatge cooperatiu provoca una sèrie d’avantatges, tant per a l’alumnat com per al professorat.

Per a l’alumnat requereix una participació directe i activa i una cooperació entre els membres del grup que ens permet aprendre més coses i aprendre-les millor.


Quant al professorat, per aconseguir treure el màxim profit de l’acció docent hem de passar d’una estructura d’aprenentatge individualista o competitiu a un aprenentatge cooperatiu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario