lunes, 5 de junio de 2017

BLOG



Un blog és un lloc web en el que es van publicant continguts cada cert temps, de forma d’articles (també anomenats posts). Ordenats amb data de publicació, així els articles més recents apareixeran primer.

Actualment un blog pot tenir diverses finalitats, segons sigui el tipus de blog, serveix per a generar informació sobre temes concrets o inclús pot servir com a mitjà per a cercar oportunitats laborals.

He de dir que mai havia utilitzat aquest sistema i em resulta una bona forma per a anotar i reflexionar sobre qüestions interessants de la meva carrera.


Amb aquest mètode he pogut relacionar els continguts vists a classe amb les meves primeres pràctiques. Així com contrastar la informació amb articles i documents d’internet, descobrir revistes online sobre l’educació...


GESTIB


El GESTIB és un producte que permet realitzar totes les operacions de gestió d'alumnat, professorat, ets que són necessàries en un centre educatiu.



Durant les meves pràctiques he pogut observar l'ús que en feia la meva tutora, primer de tot trobam la llista de matricula d'alumnat, a l'inici de cada curs es crea una llista dels alumnes, curs i grup.

Hi ha un apartat que és el de introducció de faltes per sessió de professorat. Aquesta opció permet al professorat posar faltes d'assistència únicament a aquells alumnes als que imparteix docència directa. El tutor haurà de seleccionar el dia al calendari, la sessió i els que s'està impartint.

Una altra opció és la de menú alumnat - activitats.

S'ha d'especificar quin ensenyament és (educació primària, infantil...), quin curs, quin grup i quina data i a continuació apareix el llistat d'activitats. Cal afegir, en aquests casos:

Descripció: sortida extraescolar a TIRME
                    Dats: 15 de Març
                    Lloc: Palma

Per acabar gràfics d'avaluació; Un cop hem inclós les qualificacions dels alumnes podem viasulitzar distints tipus d'estadistiques referents a l'avaluació dels alumnes.




COHESIÓ DE GRUP

TÈCNICA DEL VAIXELL

Aquesta  tècnica té com a objectiu la cohesió de grup, per a dur a terme aquesta activitat es necesita una cadira per a cada alumne. 

Es col·loquen les cadires una davant l’altre en dues files. Cada alumne puja damunt una de les cadires i la mestra PT comença a contar la història d’un vaixell: 

Això era un vaixell que viatjava  als Fiordos  (Noruega) i com les temperatures eren tan baixes, s’havia format un iceberg, el vaixell va xocar contra l’iceberg i es va rompre (la mestra lleva una cadira), així va continuant la historia fins que la mestre aconsegueix llevar moltes cadires, cada cop que en lleva una, apareix el treball en grup, els alumnes han de tenir la responsabilitat d’ajudar-se mútuament i no deixar que els seus companys caiguin del vaixell.

El grup de 19 alumnes va aconseguir acabar la historia en 7 cadires amb els alumnes damunt d’elles, van fer un bon treball en equip. La mestra PT els va felicitar i els va donar l’enhorabona pel treball aconseguit.

Després vam fer un cercle per a parlar de la responsabilitat que havia agafat cada un d’ells i els alumnes van poder observar que treballant en equip poden assolir qualsevol objectiu.




ESCOLA - FAMILIES


ESCOLA – FAMILIES

Amb algunes coses hauríem de ser clars, no resulta exitosa una educació infantil de qualitat si no hi ha una participació per part de les famílies.

Pot ser que la relació amb les famílies no sigui fàcil, que les agendes dels pares i educadors estan completes i els costa molta pena treure temps per a col·laborar amb el centre.

Pot ser també que l’actual cultura professional dels docents tendeixi a ser massa escolar i els costi obrir-se a les famílies.

El document de la OCDE, Starting Strong III (2012), comença el seu apartat sobre les relacions família-escola de la següent manera:

La implicació dels pares ha estat considerada cada vegada més, un dels factors per a incrementar l’aprenentatge dels nins.

També que la col·laboració entre pares i professors és un element important perquè aquests tinguin un coneixement ampli sobre l’entorn dels nins amb els quals treballen.


Amés de tot això, fonts d’investigació han demostrat que la implicació dels pares – especialment, assegurant aprenentatges d’alta qualitat a casa i comunicant-se amb els professors -  està molt relacionat amb l’èxit acadèmic dels infants, amb la duració de la seva escolarització, amb el seu desenvolupament emocional i amb la seva adaptació a la societat.