sábado, 29 de abril de 2017

Tècniques Cooperatives

Setmana del 24 d'Abril

Avui la tutora ha volgut utilitzar la tècnica de “L’equip d’en Manel“ per a intentar fer del grup classe un grup més unit.

Primer de tot ha segut als alumnes amb forma de cercle i amb un peluix els anava donant el torn de paraula. Després de llegir una petita historieta, els ha fet donar la seva opinió sobre com treballen en grup, quins problemes poden sorgir, que els pot aportar el treball en grup...

La petita historieta és:

Manel està cansat de fer treball en grup. Diu que ell treballa millor tot sol. Quan treballa en equip considera que perd el temps. A més a més, no està content amb el seu grup.
Rosa no fa res i s’aprofita del treball dels altres. Joan parla molt, no respecta el torn de paraula i no escolta als altres. Ramon intenta imposar les seves idees i sempre s’ha de fer allò que ell vol. Maria per una altra banda, no diu res mai, es passa tot el temps escoltant la resta de l’equip, i si no li demanes, no participa.
En definitiva, Manel ha decidit fer d’ara endavant, el treball de classe tot sol.


Aquesta petita història els ha fet reflexionar, posar-se en la situació d’en Manel i poder pensar quin paper tenen ells de tots els anteriors dins el seu grup i quines coses poden millorar.

Són Basca


Setmana del 24 d'Abril

Són Basca:

Són Basca és un centre de Sa Pobla, que treballa amb ambients, per a aprendre nous conceptes o reforçar els apresos prèviament.

Aquest centre no disposa d’aules específiques per a ambients, si no que els preparen per les diverses aules. Un cop acabat el temps de treball per amb ambient, els alumnes de cada aula saben que toca amargar-ho tot.

Un cop acaben els ambients, disposen de mitja hora lliure, hi ha grups (sobretot els més grans) que escriuen a un quadernet el que han fet i el que han aprés, si ha sorgit algun problema, si hi ha hagut alguna cosa que no han entès...

Aquest centre divideix els ambients en dos tipus, els de lliure circulació i els dirigits. Durant la primera mitja hora els alumnes s’apunten a l’ambient que volen anar, d’aquesta manera la mestra duu un control de quins ambients treballen els alumnes. Per aconseguir que tots passin almenys una vegada per a cada ambient, els obliguen a fer-ho, és a dir, no poden repetir ambient fins que no hagin passat per la resta.

Aquest centre treballa diversos ambients: ambient de construccions, hort, artístic, coneixement del medi, matemàtiques i lector.

Els ambients:
  • Fomenten autonomia.
  • Fan a l’alumne protagonista i constructor del seu propi aprenentatge.
  • Disposen de materials manipulables adaptats als diferents nivells, la qual cosa fa que tothom hi pugui participar.



lunes, 17 de abril de 2017

Setmana Cultural

Setmana del 10 de Març

Aquesta setmana, abans de les vacances de pasqua l’escola ha organitzat una setmana cultural, el dilluns van dur a terme un taller de cuina. Aquest any l’escola ha treballat amb un menjador ecològic per la qual cosa volia posar en pràctica una bona alimentació saludable.

L’escola es va dividir en sis grups i cada grup amb dues professores, i entre tots van dur a terme un menjar. Van anar a comprar els ingredients i es van posar en marxa.

El dimarts van seguir amb la tradició dels crespells, per la qual cosa cada grup dels que havien format el dia abans va preparar una recepta, van pensar per quantes persones havien de ser els crespells i quins ingredients necessitaven i van anar a la botiga del poble a comprar tot lo necessari.

Els alumnes van ser els protagonistes en tot moment ja que ells pesaven, mesuraven, mesclaven i muntaven tota la decoració necessària, amés van viure la situació real d’haver d’anar a la botiga a comprar, a pagar, a pensar quin canvi els havien de tornar...

Penso que va ser una setmana cultural productiva, ja que amés de passar-ho bé els alumnes van aprendre moltes coses.



MATER

Setmana del 10 de Març

Mater és una associació  que atén a persones amb discapacitat intel·lectual, des del naixement fins a l’edat adulta.

Aquesta associació va començar gràcies a la col·laboració de gran part de la societat Mallorquina, que amb donatius, esforços i col·laboració ho van fer possible.

Actualment treballen per a fer front als desafiaments que es presenten en la vida diària d’aquestes persones. Amés tenen un especial interès per les famílies d’aquestes persones.

Disposen d’unes bones instal·lacions, preparadors, activitats lúdiques-esportives, piscines, granja-escola  també treballen la natura...


El seu objectiu és aconseguir que les persones amb discapacitat i les seves famílies millorin la qualitat de vida i que assoleixin una vida més plena i autònoma possible.


domingo, 9 de abril de 2017

Aules UEECO


Setmana del 3 d'Abril

Resultado de imagen de aula ueeco


UEECO significa unitat específica en un centre ordinari.

L’aula és una més unitat més dins l’escola, el seu currículum esta elaborat en funció a les necessitats, capacitats i competències dels alumnes que hi assisteixen, sempre dins els marc integrador del centre ordinari al qual ens trobem.

Això converteix l’aula en un espai de recursos per aconseguir cobrir les necessitats dels alumnes, dins tot el centre.


Tots els alumnes que assisteixen a la UEECO, tenen una aula de referència amb el seu tutor i els companys. La UEECO complementa l’anterior i els alumnes reben una atenció més individualitzada. Els alumnes van a l’aula ordinària les hores de més interacció social (educació física, projectes, excursions...) i assisteixen a l’aula UEECO durant les assignatures més instrumentals.

ALGUNES AULES UEECO DE MALLORCA
  •          Ies Bendinnat

  •           Es Liceu

  •         CEIP són Pizà